Handboek ondernemen in je eigen toekomst

Dit is een handboek (pdf) voor alle medewerkers van stichting New Dutch Connections (NDC) en de communitymaker (CM) in het bijzonder. De communitymaker vormt de spil tijdens het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’.

Handboek Ondernemen in je Eigen Toekomst
handboek-OIET-500NDC wil haar eigen werkwijze delen met iedereen die werkt met vluchtelingjongeren en geïnteresseerd is om samen met NDC een lokale gemeenschap te vormen die de jongeren sociaal en economisch zelfstandig maakt. Dit is een handboek (pdf) voor alle medewerkers van stichting New Dutch Connections (NDC) en de communitymaker (CM) in het bijzonder. De communitymaker vormt de spil tijdens het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’.

Handboek Ondernemen in je Eigen Toekomst (pdf)

NDC wil haar eigen werkwijze delen met iedereen die werkt met vluchtelingjongeren en geïnteresseerd is om samen met NDC een lokale gemeenschap te vormen die de jongeren sociaal en economisch zelfstandig maakt.

In het eerste deel staat wat NDC doet, waarom en voor wie. Deel twee legt uit wat een duurzaam netwerk is en welke methoden worden gebruikt om een netwerk te bouwen en te onderhouden. Deel drie beschrijft de inhoud van het werk van een communitymaker. Deel vier legt het hoe en waarom uit van het verloop van het traject en de verschillende rollen van de deelnemers. Deel vijf beschrijft de impact van het traject op de jongeren en de vrijwilligers. In deel zes komt de Toekomstacademie en de aansluiting op de arbeidsmarkt aan bod.