Informatieavond vrijwilligers ToekomstAcademie Arnhem

Heb jij de komende maanden een paar uur per week tijd en zin om een jonge vluchteling op weg te helpen in Nederland? Wij zoeken coaches en maatjes voor de jongeren die dit najaar een module gaan volgen aan de ToekomstAcademie in Arnhem!

Coach 
Als coach voer jij gerichte gesprekken met jouw vluchtelingjongere en zet je samen stappen in de gewenste professionele richting. Je ondersteunt de jongere in het opbouwen van een netwerk, waarbij je ook bereid bent je eigen netwerk in te zetten. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor sociale activiteiten.

Maatje 
Als maatje help je jouw vluchtelingjongere zijn of haar weg te vinden in Nederland op professioneel en sociaal gebied. Bijvoorbeeld door open dagen van opleidingen te bezoeken en samen te werken aan opdrachten, maar ook door gezellige dingen te ondernemen.

Nieuwe modules:
* Ondernemen In Je Eigen Toekomst
* ICT: leren programmeren met Python (i.s.m. Accenture)
* Know your Rights (i.s.m. o.a. DLA Piper, Bro Bono Connect en Leiden Law School)

Kom naar de informatieavond op donderdagavond 14 september van 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur), Spijkerstraat 185a, Arnhem (De Lommerd). Hier hoor je onder andere wat de ToekomstAcademie is, wat het inhoudt om coach of maatje te zijn en welke andere vrijwilligersrollen je eventueel ook op je kunt nemen.

Je kunt voor meer info ook een e-mail sturen naar alice@newdutchconnections.nl.

We hopen je snel te ontmoeten!