Future Citizens Next Door Utrecht 900 Jaar

Tijdens het theaterfestival Future Citizens Next Door verwelkomen we je in woonkamers van Utrechters die nieuw zijn in de stad! Hier ontmoet je vluchtelingen die hun buren willen leren kennen en spelen we monologen gebaseerd op succesverhalen van nieuwkomers die hun plek in ons land gevonden hebben. 

Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. 

Future Citizens is een nieuwe theaterproductie van New Dutch Connections, geïnspireerd op het Afrikaanse gezegde ‘de mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’. We stellen talentvolle nieuwkomers aan je voor, vol ambities en dromen. Met het festival Future Citizens Talent zetten we ons samen met nieuwe en oude bewoners, bedrijven en culturele instanties in, opdat niemand in ons stadsie vergeten wordt. Feest vieren doen we immers samen, al 900 jaar lang! 

Tijdens dit theater-netwerkfestival toveren Utrechtse bedrijven hun foyers en kantines om tot intieme theaters waar je voorstellingen over succesvolle nieuwkomers mee kunt maken, en lokale vluchtelingen kunt ontmoeten. In totaal vinden er 11 unieke voorstellingen door heel de stad plaats die meerdere keren gespeeld worden. Laat je inspireren en kom mee verbinden!

Kom ook naar het andere Future Citizens festival tijdens Utrecht 900 Jaar: Future Citizens Next Door op 24 & 25 september! Tijdens dit festival worden er ook inspirerende monologen gespeeld en vertellen nieuwkomers hun verhaal, maar ditmaal ontvangen we je in woonkamers door verschillende Utrechtse wijken. Beter een goede buur dan een verre vriend, leer ze kennen!

Meer informatie over Future Citizens en Stichting New Dutch Connections? Kijk op https://www.newdutchconnections.nl/future-citizens/