De ToekomstAcademie

Wat betekent ons werk voor de jongeren? We zochten het uit!
Lees hier uitgebreid over ons impactonderzoek 2016 – 2017.
Liever de beknopte versie? Kijk dan hier.

Iedereen heeft ze: talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. NDC biedt jonge (ex-)asielzoekers (t/m 30 jaar) die kansen in de ToekomstAcademie door middel van ontmoeting, inspiratie en ontwikkeling.

De ToekomstAcademie komt voort uit het ontwikkeltraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ en is in 2016 gestart in Utrecht, waarna Rotterdam, Arnhem, Tilburg, Drachten/ Burgum en Emmen volgden.

Door de ToekomstAcademie kunnen jongeren zich focussen op hun toekomst en daarin investeren, met als doel sociale en economische zelfredzaamheid te realiseren. Wij bieden leermodules aan in verschillende sectoren. Circa 12 weken worden er eens per week gastcolleges verzorgd door (collega’s binnen) een bedrijf, of verschillende leermeesters. Aan het eind van de module vindt er een feestelijk slotevenement plaats en ontvangen de jongeren een certificaat.

 

De jongeren maken kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen en krijgen hierbij hulp van vrijwillige coaches en maatjes, zodat zij kunnen deelnemen aan relevante sociale en professionele netwerken en zo nieuwe contacten op kunnen bouwen. Op deze manier zal de isolatie van de jongeren worden doorbroken, hun zelfvertrouwen en netwerk groeien en kunnen ze weer de regie in eigen hand nemen.