De ToekomstAcademie

Iedereen heeft ze: talenten en toekomstdromen. Maar niet iedereen heeft de kans om die talenten te ontwikkelen en dromen na te jagen. NDC biedt (ex-)vluchtelingen die kans in de ToekomstAcademie door middel van ontmoeting, inspiratie en ontwikkeling.

De ToekomstAcademie komt voort uit het ontwikkeltraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ en is in 2016 gestart in Utrecht, waarna Rotterdam, Arnhem, Tilburg, Drachten/ Burgum en Emmen volgden.

Door de ToekomstAcademie kunnen (ex-)vluchtelingen zich focussen op hun toekomst en daarin investeren. Het doel? Sociale en economische zelfredzaamheid realiseren. Wij bieden leermodules aan in verschillende sectoren. Circa 12 weken worden er eens per week gastcolleges verzorgd door (collega’s binnen) een bedrijf, of verschillende leermeesters. Aan het eind van de module vindt er een feestelijk slotevenement plaats en ontvangen de deelnemers een certificaat.

De deelnemers maken kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen, en krijgen hierbij hulp van vrijwillige coaches en maatjes. Op deze manier kunnen zij deelnemen aan relevante sociale en professionele netwerken en zelf een netwerk opbouwen. Op deze manier zal de isolatie van de (ex-)vluchtelingen worden doorbroken, hun zelfvertrouwen en netwerk groeien en ze kunnen weer de regie in eigen handen nemen.

Klik hier voor meer info over onze locaties!

Meer weten over het proces van de ToekomstAcademie?
Lees hier verder!

Wat betekent ons werk voor de deelnemers?
We zochten het uit!
Lees hier uitgebreid over ons impactonderzoek 2016 – 2017.
Liever de beknopte versie? Kijk dan hier.