Geschiedenis en ontstaan ndc

New Dutch Connections is in 2004 opgericht door Bright Richards en Margriet Stuurman.

Bright O. Richards – Artistiek directeur/bestuurder

Bright Richards artistiek leider

Bright Richards artistiek directeur/bestuurder

Bright Richards ontvluchtte de oorlog in Liberia en kwam in 1991 in Nederland. Hier deed hij de Toneelacademie in Arnhem en speelde hij bij diverse theatergezelschappen. Hij schreef en regisseerde zijn eigen levensverhaal en die van 2 anderen in de voorstelling ‘As I Left My Father’s House.

Hij richtte met Margriet Stuurman in 2004 zijn eigen stichting New Dutch Connections op om onder andere door hemzelf ontwikkelde stukken uit te kunnen brengen, nieuwe perspectieven te bieden en te verkennen en de dialoog aan te gaan. Met voorstellingen als ‘As I Left My Father’s House’ en ‘The Bright Side of Life’ maakt het publiek kennis met het werk van New Dutch Connections. Daarnaast is Richards trainer en werkt hij als inspirator voor (ex-)vluchtelingen die het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ volgen, een methodiek die hij in 2008 heeft ontwikkeld met het doel (ex-)vluchtelingen op weg te helpen naar sociale participatie en economische zelfredzaamheid.

Het empowermenttraject bestaat uit een basistraining van 3 à 4 maanden en een pakket aan aanvullende diensten dat NDC aan (ex-)vluchtelingen aanbiedt. Middels deze training creëert NDC een breed netwerk waarop zij kunnen terugvallen: een idee gebaseerd op de Afrikaanse wijsheid ‘It takes a village to raise a child’. Bovendien worden de (ex-)vluchtelingen gestimuleerd om ondanks alle ellende na te denken over hun toekomst, waar deze ook zal plaatsvinden. Op deze manier nemen de deelnemers weer regie over hun eigen leven. Sinds 2016 zijn er modulaire leertrajecten aan de training gekoppeld: twaalfwekelijkse lessen in een bepaalde sector, vaak ontwikkeld door of met een bedrijf/ organisatie.

bright@newdutchconnections.nl
06 – 5161 4262


Margriet Stuurman – conceptontwikkelaar/fondsenwerver

Margriet Stuurman zakelijk leider

Margriet Stuurman voormalig zakelijk leider

Margriet coördineert momenteel de zaken omtrent conceptontwikkeling en fondswerving binnen New Dutch Connections.

‘Als je de zoektocht naar mogelijkheden aangaat, ontstaan er kansen. Je moet klaar zijn om deze kansen te pakken. Het gevecht blijft, maar kansen komen altijd. Het gevecht, de emotie, maakt dat er stappen gemaakt worden door de asielzoekersjongeren en de vrijwilligers die hen begeleiden. De zoektocht naar mogelijkheden en het gevecht dat daaruit voortvloeit, is vaak de ommekeer in het leven van de jongeren. Dit maakt ons werk zo ongelooflijk mooi. En maakt ook dat Bright en ik nog doen wat we doen.’

Stuurman gaf aan haar man, die vol zat met ideeën, een statuut voor een stichting cadeau. Dit originele verjaardagscadeau leidde in 2004 tot het ontstaan van New Dutch Connections. Margriet brengt ondernemerschap mee door haar ervaring bij onder andere Wijk in Bedrijf in Utrecht en geeft de projecten van New Dutch Connections een solide basis.
 Ze fungeerde als zakelijk leider graag als rolmodel voor andere betrokken burgers bij New Dutch Connections. Momenteel richt ze zich op conceptontwikkeling en fondswerving.

Stuurman: ‘New Dutch Connections gebruikt kunst en training om burgers te motiveren actief te worden in onze multiculturele en multireligieuze samenleving en vluchtelingen en migranten zich thuis te laten voelen. De verhalen, verhalen die niet verteld mogen worden, raken mij diep. Ze verdienen het gehoord te worden. En daarom vertellen wij ze waar het maar kan. De zielsverwantschap van mensen, jong en oud, waar ze ook vandaan komen of heen gaan, is groot, groter dan het lijkt in de dagelijkse realiteit. Dit is de basis van al onze projecten.’

margriet@newdutchconnections.nl

06 – 5585 3928