The Bright Side of Life in Amsterdam

The Bright Side of Life
Daar waar het goed met je gaat, is je thuis’

Theatermaker en oprichter van NDC Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest twintig jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakte hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch The Bright Side of Life; een komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev. De voorstelling is een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections.


Unieke theateravond: koop een kaart voor een vluchteling
Een avondje naar The Bright Side of Life is niet zomaar een avondje uit. Theaterbezoekers kunnen optioneel een extra kaart kopen voor een vluchteling of statushouder uit de regio, om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciaal voorprogramma met live act van een of meerdere vluchtelingen, waar het publiek de introducés ontmoet. De avond wordt afgesloten met een nagesprek dat voor iedereen toegankelijk is.

In iedere stad werkt New Dutch Connections samen met diverse partners om hen te betrekken bij de thematiek van de voorstelling. Deze partners geven het debat mede vorm en/of hebben kaarten gedoneerd aan nieuwkomers, zodat ook zij de avond bij kunnen wonen.

Partner van deze voorstellingsavond is Takecarebnb. Deze Amsterdamse organisatie maakt het mogelijk dat vluchtelingen tijdelijk bij gastgezinnen kunnen wonen. Tijdens het nagesprek, dat geleid wordt door Sandra Rottenberg, zullen ervaringen gedeeld worden.
Meer informatie: www.takecarebnb.com

Credits: concept, tekst en spel: Bright O. Richards | Tekst en regie: Ko van den Bosch | Muziek (compositie en live uitvoering): Oleg Fateev | Vormgeving en video-ontwerp: Catherine Henegan

Klik hier voor de speellijst en koop je kaarten nú via Theater Utrecht.