The Bright Side of Life in Leiden

‘Daar waar het goed met je gaat, is je thuis’

Op donderdag 5 april om 20:30 uur is de voorstelling The Bright Side of Life te zien in theater Ins Blau in Leiden.

Theatermaker en oprichter van NDC Bright Richards was een beroemd acteur in Liberia, maar moest twintig jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakte hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch The Bright Side of Life; een komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev. De voorstelling is een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections.


Unieke theateravond: koop een kaart voor een vluchteling
Een avondje naar The Bright Side of Life is niet zomaar een avondje uit. Theaterbezoekers kunnen optioneel een extra kaart kopen voor een vluchteling of statushouder uit de regio, om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciaal voorprogramma met live act van een of meerdere vluchtelingen, waar het publiek de introducés ontmoet. De avond wordt afgesloten met een nagesprek dat voor iedereen toegankelijk is.

In Leiden wordt de avond mede georganiseerd door Studium Generale en Leiden Law School, met wie Bright Richards met New Dutch Connections eerder de leermodule ‘Know your rights’ voor jonge vluchtelingen ontwikkelde.

Credits: concept, tekst en spel: Bright O. Richards | Tekst en regie: Ko van den Bosch | Muziek (compositie en live uitvoering): Oleg Fateev | Vormgeving en video-ontwerp: Catherine Henegan

 

Klik hier voor de speellijst en koop je kaarten nú via Theater Utrecht.