The Bright Side of Life in Tilburg

The Bright Side of Life
Daar waar het goed met je gaat, is je thuis’, Bright Richards.

In samenwerking met Theater Utrecht maakt theatermaker en oprichter van stichting New Dutch Connections Bright O. Richards de theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’. Een komische en daarnaast confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. ‘The Bright Side of Life’ toont hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe. Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is.

Bright was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog daar. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling. Ondanks verschillen, samen kunnen leven in een nieuw te vormen maatschappij.

In iedere stad werkt New Dutch Connections samen met diverse partners om hen te betrekken bij de thematiek van de voorstelling. Deze partners geven het debat mede vorm en/of hebben kaarten gedoneerd aan nieuwkomers, zodat ook zij de avond bij kunnen wonen. Partner van deze voorstellingsavond zijn Vluchtelingenwerk Nederland en UAF.

ACTIE Koop een extra kaart voor een nieuwkomer!
Wil je een vluchteling en/of statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf en een ander! In aanloop naar de voorstelling word je per mail op de hoogte gebracht over het ontmoeten van je introducé en wat er voor jullie georganiseerd wordt rond de voorstelling.

Klik hier voor de speellijst en koop je kaarten nú via Theater Utrecht.