The Bright Side of Life in Amersfoort!

The Bright Side of Life is een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Sinds maart 2018 speelt Bright Richards, co-founder en artistiek leider van New Dutch Connections, de voorstelling The Bright Side of Life. De voorstelling is een middel om een inclusieve samenleving te bouwen. Het gaat over de zoektocht naar hoe we met elkaar verder moeten en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Door het bezoeken van de voorstelling ontmoet je mensen die je daarvoor nooit ontmoet hebt. De dialoog aangaan, een relatie opbouwen en verbinden. Dat is de essentie van The Bright Side of Life. In mei 2018 werd The Bright Side of Life geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury voor het Nederlands Theater Festival als een van de beste voorstellingen.

Over New Dutch Connections
New Dutch Connections inspireert jonge vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij hun talentontwikkeling. Dit doet zij o.a. door het opzetten van ToekomstAcademies door het hele land, waar nieuwkomers gerichte trainingen en workshops kunnen volgen, gesteund door vrijwilligers. De lokale ToekomstAcademie in de stad speelt een belangrijke rol in de voorstelling. De ontmoeting en verbinding met nieuwkomers met als doel het realiseren van een inclusieve samenleving in jouw stad!

New Dutch Connections, ToekomstAcademie Utrecht en Theater De Lieve Vrouw nodigen jou van harte uit voor The Bright Side of Life op maandag 3 december 2018. Kom, ontmoet vluchtelingen en nieuwkomers uit Amersfoort en verbind je met hen!

Koop hier een kaart voor jezelf en voor een vluchteling!

Credits
Tekst, spel, concept en inhoudelijke regie:
Bright O. Richards
Compositie en muziek:
Oleg Fateev
Tekst en regie:
Ko van den Bosch

Een samenwerking van New Dutch Connections en Theater Film Cafe De Lieve Vrouw.

Foto: Roel van Berckelaer