Informatieavond maatjes Know Your Rights project

Studeer jij Rechten aan de Universiteit Leiden (minimaal tweedejaars) en wil jij je inzetten voor een jonge vluchteling? Word dan maatje van een jonge vluchteling bij het Know Your Rights project: een leermodule over rechten en legal empowerment, ontstaan uit een samenwerking tussen Pro Bono Connect, DLA Piper, Leiden Law Clinic en New Dutch Connections.

       

 

 

 

In een leermodule van 12 weken krijgt een groep jonge vluchtelingen wekelijkse workshops over verschillende juridische onderwerpen. Iedere deelnemende vluchteling wordt gekoppeld aan een coach (advocaat van voorname advocatenkantoren zoals DLA Piper en Nauta Dutilh) en een maatje (studenten Universiteit Leiden). Samen begeleiden zij de jonge vluchteling in zijn/haar ontwikkel-traject, maar ook in het vinden van zijn/haar weg in de Nederlandse samenleving. Wij zoeken in totaal 25 maatjes.

Word maatje van een jonge vluchteling
Ben jij student Rechten (minimaal tweedejaars), 18 jaar of ouder en heb je een paar uur per week over? Dan kun jij als maatje een jongere ondersteunen tijdens deze module en de periode daarna. Je werkt bijvoorbeeld samen aan een opdracht, of onderneemt iets sociaals, cultureels of sportiefs. Daarnaast help je bij verkenning van talenten en vaardigheden en bied je ondersteuning bij het vinden van bijvoorbeeld een stage of opleidingsplek, en bij de ontwikkeling van een carrièreplan.

Wat verwachten wij van jou?
– Jij bent een rechtenstudent (>18 jaar) en zit vanaf studiejaar 2017/18 minimaal in het tweede jaar van je studie;
– Jij ziet de waarde in van dit unieke traject voor jonge vluchtelingen en wilt graag een jonge vluchteling in zijn/haar ontwikkeling ondersteunen (en waar mogelijk ook daarna);
– Jij bent circa 4 keer per maand beschikbaar om met ‘jouw jongere’ af te spreken om samen iets te ondernemen en hier na iedere afspraak een kort verslag van te schrijven, om zo het ontwikkeltraject van de jongere goed te kunnen volgen;
– Jij bent bereid om (indien nodig) naar de jongere toe te reizen (bijvoorbeeld naar Katwijk, Utrecht, Amersfoort, Amsterdam) om hem/haar te ontmoeten.

Interesse?
Meld je aan voor de informatieavond op maandag 11 september door te mailen naar doenja@newdutchconnections.nl.