Informatieavond coaches & maatjes ToekomstAcademie Utrecht

Heb jij de komende maanden een paar uur per week tijd en zin om een jonge vluchteling op weg te helpen in Nederland? Wij zoeken coaches en maatjes voor de jongeren die dit najaar een module gaan volgen aan de ToekomstAcademie in Utrecht!

Coach 
Als coach voer jij gerichte gesprekken met jouw vluchtelingjongere en zet je samen stappen in de gewenste professionele richting. Je ondersteunt de jongere in het opbouwen van een netwerk, waarbij je ook bereid bent je eigen netwerk in te zetten. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor sociale activiteiten.

Maatje 
Als maatje help je jouw vluchtelingjongere zijn of haar weg te vinden in Nederland op professioneel en sociaal gebied. Bijvoorbeeld door open dagen van opleidingen te bezoeken en samen te werken aan opdrachten, maar ook door gezellige dingen te ondernemen.

Nieuwe modules ToekomstAcademie Utrecht vanaf september:
• ICT: leren programmeren met Python (i.s.m. Accenture)
• Zorg: EHBO-cursus (i.s.m. Het Rode Kruis)
• Business: ondernemersvaardigheden (i.s.m. ABN AMRO)
We werken daarnaast hard aan de ontwikkeling van andere modules, bijvoorbeeld op het gebied van horeca, girlpower en kunst & cultuur. Iedere module duurt 12 weken waarbij de jongeren 2 uur per week les krijgen van ‘leermeesters’ uit het bedrijfsleven.

Heb je interesse?
Kom dan naar de informatieavond op maandagavond 25 september van 19.30 – 21.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)! Hier hoor je onder andere wat New Dutch Connections doet, wat de ToekomstAcademie is, wat het inhoudt om coach of
maatje te zijn en welke andere vrijwilligersrollen je eventueel ook op je kunt nemen.

We hopen je snel te ontmoeten!