Future Citizens Uitfeest (Stadsschouwburg)

Op zondag 11 september 2022 wordt de opening van de culture seizoen gevierd in het Stadsschouwburg Utrecht. Met meer dan 20 Utrechtse theatermakers, festivals, theaters in verschillende foyers, zalen en op het buitenpodium geeft het Stadsschouwburg een sneak peak van wat er de komende tijd te zien is in Utrechtse theaters.

Wij zijn dan ook zeer verheugd om te mogen deelnemen met onze voorstelling Future Citizens. Op zaterdag 11 september wordt de voorstelling twee keer afgespeeld:

  • 13.00-14.00 (Stadsschouwburg Utrecht – Blauwe Zaal)
  • 16.00-17.00 (Stadsschouwburg Utrecht – Blauwe Zaal)

Ben je toe aan een dag vol inspiratie, gezelligheid, muziek, theater en dans? Dan zien we je graag op zaterdag 11 september! Iedereen is welkom, toegang is volledig gratis.

Future Citizens
Hoewel er ruim 1 miljoen onvervulde vacatures zijn in Nederland, heeft het grootste gedeelte van de statushouders die sinds 2015 in Nederland zijn, nog steeds geen werk. Een netwerk is belangrijk om aan de slag te gaan op de Nederlandse arbeidsmarkt, maar als iemand nieuw is in ons land dan heeft diegene dat vaak nog niet. Met Future Citizens brengt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards een vervolg op succesvoorstelling The Bright Side of Life. Begeleid door muzikanten vertolken acteurs het verhaal van thuiskomen in een nieuw land en daar succes ervaren. Ook stelt Richards je voor aan de aanwezige nieuwkomers vol ambities en dromen. Het doel van de avond is om hen te koppelen aan een of meerdere aanwezigen die de nieuwkomer kunnen helpen aan een netwerk in hun eigen sector. Richards wil inspireren met verhalen, muziek, gedichten en de betrokkenheid van gewone mensen in het succes van anderen.