Future Citizens in Amersfoort!

Vier Mondriaan 150 jaar met Future Citizens op 1 december in Amersfoort!

In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Om dit jubileum te vieren organiseert New Dutch Connections in samenwerking met The Turn Club, Indebuurt033, Somalische Stichting Amersfoort, Congo Espoir en Mahber Selam een feestelijke editie van Future Citizens op 1 december 2022. Tijdens deze speciale editie ontmoet je nieuwkomers uit Amersfoort, hun talenten en dromen. Daarnaast maak je kennis met de Somalische, Eritrese, Ethiopische en Congolese cultuur.

Geïnspireerd door Piet Mondriaan, werken op dit moment 3 kunstenaars in Amersfoort aan publieke waarden die onder druk staan: nieuwsgierigheid, nederigheid en nabijheid. Een van de kunstenaars is Bright O. Richards die tijdens Mondriaan 150 jaar oude en nieuwe Amersfoorters met elkaar wil verbinden door middel van Future Citizens. Future Citizens is een theaterserie met live muziek wat als middel gebruikt word om een inclusieve samenleving te bouwen.

Future Citizens Amersfoort is een speciale editie, mede georganiseerd door verschillende culturele gemeenschappen die onderdeel zijn van het Stedelijk Netwerk Integratie in Amersfoort; de Somalische Stichting, Mahber Selam en Congo Espoir. Zij vertellen over hun gemeenschap en laten je kennis maken met hun cultuur. Tijdens Future Citizens ontmoet je nieuwkomers uit Amersfoort die hun talenten en dromen delen met als doel om hun netwerk te vergroten en zo een kans te creëren op een mooie toekomst in Amersfoort. Ook wordt er een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft.

Ben je nieuwsgierig naar de talenten van nieuwkomers en wat jij voor hen kunt betekenen? Meer leren over verschillende culturen? Kom dan verbinden tijdens Future Citizens Amersfoort bij Fluor en laat je inspireren. De ticketprijs is naar draagkracht, je kunt dus gratis naar het evenement komen. Meld je hier aan!

Oproep dromenjagers
Ken of ben jij een nieuwkomer in regio Amersfoort en wil je door middel van deze theaterserie jouw netwerk vergroten? Doe dan mee! Neem contact op met Nina via 06-19 18 84 82.