Future Citizens Arnhem-Oost

Voorjaar 2022: voor het eerst in lange tijd breekt er oorlog in Europa uit. Wanneer je vlucht, laat je alles achter. Wat kun jij betekenen voor deze mensen? Tijdens Future Citizens maak je kennis met vluchtelingen die in het Oosten van het land aan een nieuwe toekomst willen bouwen. Het theater is een ontmoetingsplek, de voorstelling een inspiratie voor iedereen die iets voor deze nieuwkomers wilt doen. Doe je met ons mee?

‘De mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’

Future Citizens Oost is een theaterserie met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders uit regio Arnhem, hun talenten en dromen ontmoet. Elke voorstelling wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. Met deze reeks streven New Dutch Connections, Theater Oostpool en Cultuur Oost met inwoners en organisaties naar een inclusievere samenleving. De komende editie is op donderdag 25 oktober!

Locatie en tijden
Datum: donderdag 26 oktober 2023
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Theater Oostpool – Nieuwstraat 58 6811HX, Arnhem

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop

Oproep deelnemers
Voor Future Citizens Oost ontmoeten we graag gevluchte nieuwkomers wonend in de regio Arnhem die op zoek zijn naar een baan. Tijdens Future Citizens Oost sta jij centraal. Jij vertelt over jezelf en jouw droombaan. Wij nodigen voor jou een relevant netwerk uit en wij koppelen jou aan mensen in de zaal die hun netwerk voor je kunnen openstellen om jou een stap dichterbij jouw droom te helpen. Het publiek bestaat onder andere uit relevante bedrijven, de gemeente en geïnteresseerde theaterbezoekers. De avond wordt verrijkt met monologen, gebaseerd op waargebeurde verhalen van vluchtelingen met een succesvolle carrière in Nederland. Vervolgens deel jij je droom met het aanwezige publiek. Na afloop van het programma is er de gelegenheid in gesprek te gaan met alle bezoekers. Benieuwd hoe zo’n avond eruit ziet? Klik hier voor een videoverslag.

Aanmelden
Deelname is gratis en bestaat uit 4 trainingen en een Future Citizens Oost voorstelling. Stuur een e-mail met een korte introductie van jezelf naar join@newdutchconnections.nl en dan nemen we snel contact met je op om kennis te maken. Let’s connect!

Locatie en tijden training
27 september |Oostpool – Nieuwstraat 58 Oostpool | 19.00 – 21.00 uur (training 1)
4 oktober |Oostpool – Nieuwstraat 58 Oostpool | 19.00 – 21.00 uur (training 2)
11 oktober |Oostpool – Nieuwstraat 58 Oostpool | 19.00 – 21.00 uur (training 3)
18 oktober |Oostpool – Nieuwstraat 58 Oostpool | 19.00 – 21.00 uur (training 4)
26 oktober |Oostpool – Nieuwstraat 58 Oostpool | 19.00 uur (day of the performance)

Deze theaterserie wordt mede mogelijk gemaakt door New Dutch Connections, Theater Oostpool, Cultuur Oost, Fonds voor Cultuurparticipatie en Fonds voor Podiumkunsten.