Vorkheftruckcertificaat module Autotechniek Tilburg

Begin april 2018 is de module Autotechniek van start gegaan in samenwerking met Stichting Motorcycle Support Nederland. Het doel van de module Autotechniek is om een kwetsbare groep jongeren en jongvolwassenen asielzoekers te activeren en een toekomstperspectief te bieden in de (auto en/of motor) techniek. Deze jongeren verblijven nog in een opvanglocatie voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) in Tilburg of een Gezinslocatie (GLO) in Gilze en Rooijen.

In het project biedt New Dutch Connections (NDC), in samenwerking met Motorcycle Support, gedurende 3 maanden een uitgebreid programma aan, aan een groep van 20 jonge asielzoekers die affiniteit hebben met auto en/of motortechniek. Dit programma bestaat uit workshops, bedrijfsbezoeken, ondersteuning door maatjes en coaches en bijeenkomsten. De workshops bestaan zowel uit ‘soft skills’ lessen door NDC en ‘hard skills’ lessen door Motorcycle Support Nederland in Goirle. De ‘soft skills’ lessen bestaan uit training waarbij wordt ingegaan op gebruiken, normen en waarden in Nederland en waarin presentatietechnieken worden geoefend. Tijdens de ‘hard skills’ lessen krijgen de jongeren lessen op het gebied van auto- en motortechniek

Vorkheftruckcertificaat
Tijdens de Autotechniek module lieten de deelnemers grote interesse zien in het werken met de vorkheftrucks. Ook de trainers laten weten dat ze veel potentie in de deelnemers zien. Gecombineerd met de grote vraag naar magazijnmedewerkers met een vorkheftruckcertificaat is het idee ontstaan om deze groep jongeren hun vorkheftruckcertificaat te laten halen. Op deze manier kunnen we de jongeren een tastbaar resultaat bieden na afronding van de module waarmee ze bij een bedrijf aan het werk kunnen.

Traffic Academy Nederland verzorgt de cursus kennismaking met de vorkheftruck tijdens de module Autotechniek. De trainers van Traffic Academy Nederland zijn erg enthousiast over de jongeren en de jongeren zelf ook over de lessen.

Een speciale dank aan Stichting Bergmansfonds voor de financiering van de lessen.

Dit vind je misschien ook leuk...