VOORwerk en NDC werken samen!

VOORwerk is aangesloten op een project van New Dutch Connections (NDC) om vergunninghouders ervaring op te laten doen bij een woningcorporatie. De afgelopen twee weken is de eerste groep van 8 deelnemers gestart, bestaande uit AZC bewoners gekoppeld aan de gemeente Utrecht.

Begin september is de module Woningbouw van start gegaan in samenwerking met woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros. Binnen de module is er een programma ontwikkeld waarin vergunninghouders in 12 workshops worden meegenomen in het werk van een corporatie. De medewerkers vertellen over wat hun werk inhoudt, laten zien waarom werken bij een corporatie zo leuk is en laten de deelnemers zoveel mogelijk het werk ervaren in de praktijk.

Iedere deelnemer krijgt een coach en een maatje. De coaches en maatjes zijn medewerkers van de drie corporaties en het onderhoudsbedrijf. De coaches en maatjes hebben als rol het netwerk van de deelnemers te vergroten, hen te helpen hun talenten te (her-)ontdekken en te inspireren een vervolgstap te zetten op weg naar opleiding of werk.

De samenwerking met COA bestaat eruit dat bewoners van onze azc’s (gekoppeld aan de gemeente Utrecht) mee mogen doen met het programma en daarnaast de gehele groep voorafgaand het traject bij de woningcorporatie de trainingen van VOORwerk volgt.

Gisteren heeft de afsluitende VOORwerk opdracht plaatsgevonden en hebben de deelnemers zich gepresenteerd via een video CV die zij gedurende de training hebben gemaakt. In de komende weken start het traject bij de woningcorporaties met begeleiding van NDC. Uiterlijk wordt het traject op 6 december afgerond met een eindpresentatie.

Er zijn plannen in ontwikkeling om een dergelijk programma ook in andere gemeenten aan te bieden.

Dit vind je misschien ook leuk...