Voornemen voor 2017: ToekomstAcademies op acht locaties. Help je mee?

We sluiten een mooi jaar af! Met gepaste trots kijken we terug op alle ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden.

Bedankt voor 2016!
Het afgelopen jaar hebben we in Utrecht verschillende programma’s gedraaid waarin jonge vluchtelingen – gesteund door een coach en maatje – hun talenten en netwerk konden ontwikkelen. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de fundamenten voor ToekomstAcademies in Rotterdam, Tilburg/Gilze-Rijen, Den Haag/Katwijk en Emmen/Ter Apel, en zijn er vruchtbare verbindingen gelegd met bedrijven om nieuwe leermodules te ontwikkelen. De voorstelling As I Left My Father’s House speelde alweer voor het zevende jaar op rij op de meest bijzondere plekken in het land en kan op middelbare scholen nu zelfs ondersteund worden door een lesbrief.

Met al deze activiteiten bereikte NDC regelmatig het nieuws (zie hier een NOS reportage over het matchingsdiner in Utrecht) en werd Bright Richards veelvuldig gevraagd om o.a. met ‘De Liefde voor Vrijheid’ een optreden te verzorgen op allerlei soorten evenementen (vind hier zijn TedX-talk). En hard werken loont! In mei ontvingen wij de Tolerantieprijs in Utrecht en afgelopen maand won NDC met de ToekomstAcademie de Publieksprijs van de Nationale Jeugdhulpprijzen. Ondertussen kregen we in november nog het fantastische nieuws te horen dat NDC toch wordt opgenomen in de Cultuurnota 2017-2020 van de gemeente Utrecht! Dat betekent dat we de komende jaren nieuwe culturele projecten kunnen ontwikkelen om de verhalen van Nieuwe Nederlanders onder de aandacht te brengen.

Deze grootse ontwikkelingen en mooie momenten waren natuurlijk niet mogelijk geweest zonder jullie steun. Daarom willen wij jullie vanuit de grond van ons hart bedanken voor al jullie inzet, enthousiasme en steun op welke manier dan ook! Dit betekent ontzettend veel voor ons, maar zeker ook voor de jonge vluchtelingen voor wie we dit allemaal doen.

Goede voornemen voor 2017
Ons voornemen voor 2017 is om op acht locaties in het land een draaiende ToekomstAcademie neer te zetten. Daarom zijn wij op zoek naar heel veel vrijwilligers: leermeesters/vakdocenten, coaches, maatjes en algemeen vrijwilligers voor de opbouw van de ToekomstAcademie.
Wil jij in 2017 – als individu of als bedrijf – een bijdrage leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van vluchtelingenjongeren? Lees in deze nieuwsbrief waar we in 2017 actief zijn en wat jij kunt betekenen. Meld je zo snel mogelijk aan en verspreid onze oproep vooral onder al je vrienden, familie en collega’s! Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk vluchtelingjongeren weer terug in hun kracht komen te staan.

Meld je aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina.

 

You may also like...