ToekomstAcademie volop in beweging

De ToekomstAcademie is volop in beweging! In april is er voor jongeren uit Utrecht en Rotterdam een module Engineering gestart, in samenwerking met advies- en ingenieursonderneming Arcadis. Wekelijks worden er thema’s behandeld als Water, Stedenbouw en Duurzaamheid. Ook gaat de groep van twintig vluchtelingjongeren op projectbezoek. De feestelijke matching vond eind april plaats tijdens een diner bij Arcadis, waar deelnemers en hun coaches en maatjes elkaar voor het eerst ontmoetten.

Ook is er een korte module Bouw van start gegaan, voor jongeren die enthousiast worden van boren, beitelen, betonstaal verwerken, dakdekken, schilderen en stukadoren. In samenwerking met vijf partners maken de jongeren in workshops kennis met verschillende aspecten van de bouwsector. Het eerste bezoek was aan bouwbedrijf Hilti BV. De jongeren gaan onder andere nog op bezoek bij Balvert Betonstaal en dakdekkersbedrijf Tectum.

‘4 tegen 4 training geven. Samenwerken. Discipline.’ Mooie antwoorden van deelnemers van de module Sport op de vraag: wat heb je geleerd de afgelopen weken? Vorige week was de feestelijke slotbijeenkomst van deze module, een samenwerking tussen New Dutch Connections en Trainerskracht uit Utrecht. Als vervolg op de trainingen gaan de jongeren nu op zoek naar een voetbalclub om in praktijk te brengen wat ze geleerd hebben. En met z’n allen naar FC Utrecht – Vitesse!

De module Kunst & Cultuur is gestart in zowel Utrecht als Rotterdam. Tijdens een dansworkshop in Utrecht bleek al dat er flink wat talent in de groep schuilt, dus het belooft nog wat voor de komende weken. De matching vond vorige week plaats en was zeer geslaagd; veel gelach, blije gezichten én nieuwe afspraken voor een volgende ontmoeting. In Rotterdam bestond de kick off uit een zangworkshop. Ook wordt er in Rotterdam momenteel hard gewerkt aan de module Dans, in samenwerking met CODARTS en de modules Finance en Girl Power.

KOM ONS HELPEN!

  • Door als maatje (<25 jaar) of coach (>25 jaar) een jongere een paar uur per week te ondersteunen op sociaal en professioneel vlak.
  • Door als bedrijf of expert je kennis over te brengen middels een eenmalige workshop, of een hele module.
  • Door te helpen bij het opzetten van lokale ToekomstAcademies in Utrecht, Tilburg, Den Haag en Noord-Nederland.
  • Door ons financieel te steunen voor bijvoorbeeld de aankoop van nieuwe (personen)busjes om de jongeren te vervoeren, of het aanbieden van kantoor- of trainingsruimtes.

Hiernaast zijn we ook nog op zoek naar uitbreiding van de vrijwilligersteams in Utrecht, Tilburg, Rotterdam, Noord – Nederland en Den Haag, met name op het gebied van moduleontwikkeling, organisatie en communicatie. Kijk HIER voor een overzicht van onze vacatures!

Dit vind je misschien ook leuk...