Vacature: Twee regie assistenten – Future Citizens (stage)

New Dutch Connections zoekt per direct:

Twee Regie assistenten – Future Citizens (stage)

Voor 36 uur per week, tot begin juli 2021.

New Dutch Connections (NDC) is een unieke Utrechtse organisatie die met professionele theatervoorstellingen mensen van diverse religies en culturen bij elkaar brengt, en inspireert om zelf actie te ondernemen. Dit doet NDC bijvoorbeeld samen met bedrijven in de ToekomstAcademie. NDC wordt meerjarig ondersteund door de gemeente Utrecht, FondsPodiumkunsten en verschillende particuliere fondsen.

Future Citizens is een nieuwe productie van NDC en brengt daarmee verhalen van succesvolle vluchtelingen op toneel en naar bedrijven. Future Citizens reist uiteindelijk in de vorm van een eendaagsfestival door Nederland. Doelstelling is om statushouders te verbinden met bedrijven en het lokale netwerk te inspireren bij de inburgering van vluchtelingen.

Over de functie:
In je stage maak je kennis met veel verschillende aspecten van de totstandkoming en uitvoering van een voorstelling gebaseerd op levensverhalen van vluchtelingen (verhalendragers). Zo ondersteun je de regisseur, cast en musici tijdens de repetities en voorstellingen. Naast praktische zaken zoals het bijhouden van het script, rekwisieten, (repetitie)ruimtes, eetwensen, sla je de brug tussen de vloer en de productie van de voorstelling. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de cast & crew, verhalendragers en communiceert hun wensen naar de productieleider- en technici. Je leert en ziet problemen herkennen voor ze ontstaan. Omdat we 10 monologen gelijktijdig produceren hebben we 2 regieassistenten nodig.

Wij zoeken:

 • Je volgt een relevante HBO opleiding
 • Je hebt Proactieve houding
 • Je hebt Goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent geïnteresseerd in andere culturen en diversiteit
 • Je houdt van een uitdaging en je bent flexibel
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
  Rijbewijs (B) is gewenst maar niet noodzakelijk

Je bent beschikbaar:
– van maart t/m april voor ondersteuning artistiek leider/regisseur
– van mei t/m juni voor de repetities, 5 dagen per week.
– van 15 juni t/m 19 juni 2021 voor de montage, 5 dagen in de week
– op 20 juni 2021 tijdens de voorstellingen.
– tot begin juli voor de evaluatie, afronding en voorbereiding tour

Taken:

 • Jij ondersteunt repetities op basis van instructies van de regisseur. 
 • Jij draagt zorg en de verantwoordelijkheid voor de repetitieruimte en lunch. 
 • Jij ondersteunt de communicatie tussen de regisseur en de acteurs en de creatief producent. 
 • Houdt veranderingen bij die zowel inhoudelijk als qua vormgeving tijdens het repetitieproces aan de productie worden aangebracht en; 
 • Communiceert deze naar technici- en productieleider 
 • Gedurende de voorstelling ben je samen met de techniek verantwoordelijk voor wat er op locatie gebeurt. 
 • Tijdens de speelperiode ben je voor de cast het aanspreekpunt.

Wij bieden:
Een leerzame periode bij een klein ambitieus maatschappelijk gedreven theatergezelschap, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie kennis kunt maken. Wij bieden een stagevergoeding, een reiskostenvergoeding en professionele stagebegeleiding.

Interesse? Laat ons voor 22 februari 2021 weten waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom je denkt dat jij een schikte kandidaat bent voor NDC. Meer informatie over New Dutch Connections (en onze werkwijze) vind je op onze website, www.newdutchconnections.nl. Je kunt je sollicitatie o.v.v. vacature regieassistent Future Citizens direct mailen naar info@newdutchconnections.nl

New Dutch Connections – 2019