Vacature: Productie stagiair(e) – Future Citizens

New Dutch Connections zoekt per september 2022 een:

Productie stagiair(e) – voor 36 uur per week

New Dutch Connections is per september 2022 op zoek naar een productie stagiair(e) ter ondersteuning in de productie van de nieuwe voorstelling Future Citizens.

New Dutch Connections (NDC) is een unieke stichting die door middel van professionele theaterproducties nieuwe Nederlanders inspireert om opnieuw in zichzelf te geloven. NDC ondersteunt vluchtelingen in het vinden van hun toekomstdromen en zet daarbij anderen aan om hen te helpen met het realiseren van deze dromen. Samen met betrokken burgers, bedrijven, onderwijsinstellingen, theaters en maatschappelijke organisaties organiseert NDC door het Nederland theatervoorstellingen en trainingen. Hiermee zet NDC een beweging in gang tot inclusie en diversiteit binnen Nederland.

Future Citizens is een nieuwe productie van NDC en is een logisch vervolg op eerdere toneelvoorstellingen zoals As I Left My Father’s House en Bright Side of Life. Het theaterproject is geïnspireerd op het eeuwenoude Afrikaanse gezegde ‘de mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst’, en is opgericht om de carrièrekansen voor nieuwkomers te vergroten en het lokale netwerk om hen heen te inspireren bij hun inburgering. Future Citizens bestaat uit de verhalen van nieuwkomers die succesvol een baan hebben gevonden, vluchtelingen die op zoek zijn naar verbinding en werk. Vanaf oktober 2021 is Future Citizens in verschillende wijken van Utrecht te zien zijn en later in het seizoen door heel Nederland. Met als doel bedrijven en burgers te inspireren om een onderdeel te zijn van de inburgeringsproces van statushouders.

Over de functie:
In je stage maak je kennis met veel verschillende aspecten van de totstandkoming en uitvoering van een voorstelling gebaseerd op levensverhalen van vluchtelingen n je stage maak je kennis met veel verschillende aspecten van het produceren van een voorstelling gebaseerd op levensverhalen van vluchtelingen. Je maakt kennis met de verbinding tussen de creatieve industrie, het bedrijfsleven en de vluchtelingenketen. Tijdens deze stage ondersteun je de creatieve producent en je productie collega’s. Je regelt praktische zaken rondom de voorstellingen zoals logistiek, het opstellen van draaiboeken etc. Daarnaast houd je je bezig met communicatie richting cast & crew. Je leert over het bouwen van bruggen tussen groepen en het herkennen van problemen voordat ze ontstaan.

Wij zoeken:

 • Je volgt een relevante HBO opleiding (Kunst en Economie, productie podiumkunsten etc)
 • Je hebt een proactieve houding
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
 • Je bent geïnteresseerd in culturen, diversiteit en het vluchtelingenvraagstuk
 • Je houdt van een uitdaging en bent flexibel
 • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit
 • Het bezitten van een rijbewijs B is een pré

Je bent beschikbaar:

 • van September 2022 tot februari 2022 (eventueel langer)
 • Ongeveer 4 dagen in de week
 • Zowel doordeweeks als in het weekend

Taken: 

 • Je ondersteunt de creatieve producent tijdens overleggen en productie
 • Je draagt zorg voor en de verantwoordelijk voor praktische zaken tijdens de productie van voorstellingen.
 • Je communiceert met technici, cast en crew.
 • Je zorgt voor een overzichtelijk en duidelijk draaiboek.
 • Je zorgt voor de ticketverkoop via Stager.
 • Gedurende de voorstelling assisteer je de dagproductie.

Wij bieden:
Een leerzame periode bij een klein ambitieus maatschappelijk gedreven theatergezelschap, waarbij je met alle facetten van het maken van een productie kennis kunt maken. Wij bieden ruimte voor het uitvoeren van schoolprojecten, een stagevergoeding, een reiskostenvergoeding en professionele stagebegeleiding.

Interesse? Laat ons zo snel mogelijk weten waarom je geïnteresseerd bent in deze vacature en waarom je denkt dat jij een schikte kandidaat bent voor NDC. Meer informatie over New Dutch Connections (en onze werkwijze) vind je op onze website, www.newdutchconnections.nl. Je kunt je sollicitatie o.v.v. vacature productie assistent Future Citizens direct mailen naar info@newdutchconnections.nl.

New Dutch Connections –