ToekomstAcademie Utrecht zoekt coaches en maatjes!

Heb jij de komende maanden één uur per week over? Help dan een jonge vluchteling op weg!

De ToekomstAcademie Utrecht is op zoek naar vrijwilligers die zich voor minimaal zes maanden willen engageren als coach van één van de gevluchte jongeren. Gedurende jouw traject als coach zal je altijd een contactpersoon hebben vanuit New Dutch Connections en worden verschillende intervisiebijeenkomsten gefaciliteerd, waarbij alle coaches samen zullen komen om ervaringen met elkaar te delen.

Als coach of maatje bied je jouw jongere ondersteuning bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je spreekt wekelijks af om vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld samen een open dag te bezoeken of iets leuks te ondernemen.

Tussen de rol van coach en van maatje zijn geen grote verschillen. Als coach heb je een groter netwerk en wat meer ervaring op de arbeidsmarkt en neem je meer de mentorrol op je. Als maatje kun je de jongere toegang bieden tot de wereld van Nederlandse leeftijds-genoten door samen leuke dingen te doen. Jij kunt hen helpen om bijvoorbeeld de toekomstige artsen, advocaten, verpleegkundigen of bouwkundigen van Nederland te worden!

Belangrijke data
22 november 2022: Informatiebijeenkomst over jouw rol als coach
13 december 2022: Voorbereidende training
19 december 2022: Matching-evenement met jongeren

Meer weten?
Stuur dan een e-mail naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl of meld je hier direct aan.

Dit vind je misschien ook leuk...