Succesvolle matching module woningbouw!

Op 27 september vond de matchingsbijeenkomst plaats van de module Woningbouw in Utrecht. Deze module is in samenwerking met de woningcorporaties Portaal, Bo-Ex en Mitros opgezet. Tijdens de feestelijke bijeenkomst maakte jonge vluchtelingen kennis met hun coach of maatje die hun gaan begeleiden gedurende de module. De matchingsbijeenkomst vond plaats bij Portaal in Utrecht die een korte samenvatting gaven van de matchingsbijeenkomst:

”Een eerste ontmoeting,
in het Nederlands, Engels of Arabisch?
Of met handen en voeten en Google Translate binnen handbereik?

Dat gebeurde gisteren tijdens de matching tussen statushouders, coaches en maatjes van het opleidingsprogramma dat Portaal samen met Mitros, Bo-Ex en New Dutch Connections heeft ontwikkeld.

Wat was het een gave bijeenkomst. Van te voren spatte de spanning ervan af, niet alleen bij de deelnemende statushouders, maar ook bij de coaches en maatjes. Toen de eerste handen waren geschut, ontstond er vooral een sfeer van opluchting, vrolijkheid en enthousiasme.

Soms nog wat aan de oppervlakte, soms al snel de diepte in, hele levensverhalen kwamen naar voren, en soms zelfs al zeer vakinhoudelijk over de architectuur van sociale woonprojecten.

Contactgegevens zijn uitgewisseld, verwachtingen gedeeld en afspraken gemaakt voor een volgende ontmoeting. Ik wens alle koppels een heel mooi en waardevol traject toe de komende weken!”

Wij wensen alle jongeren, coaches en maatjes veel succes gedurende dit traject!

Wil jij ook een jonge vluchteling begeleiden? Word dan coach of maatje! Mail voor meer informatie naar vrijwilligers@newdutchconnections.nl

Dit vind je misschien ook leuk...