Succesvolle banenmarkt bij ProRail

De leermodule bij ProRail is succesvol afgerond op 7 mei jl. Tijdens deze avond presenteerden de deelnemers zichzelf en hun wensen voor hun (professionele) toekomst aan genodigden en medewerkers.

In tien weken bezochten de veelal hoog opgeleide asielzoekers van de ToekomstAcademie Rotterdam het OCCR, de TU Delft, de Rotterdamse haven en nemen zij deel aan interessante workshops over duurzaamheid, innovatie en specifieke beroepen. Elke deelnemer kreeg een coach van ProRail toegewezen die hen verder hielp bij de ontdekking van de railsector.

ProRail heeft met ons samengewerkt in de hoop dat asielzoekers met een verblijfsvergunning, mede door dit initiatief, in de toekomst een betere aansluiting zullen vinden met de arbeidsmarkt in Nederland. Tijdens de eindpresentatie konden de deelnemers dan ook kennismaken met verschillende mensen uit de railsector, wat al een paar goede matches heeft opgeleverd!

 

Raymond van Hattem, directeur HRM ProRail: ‘Het is niet alleen voor de deelnemers interessant om mee te doen aan de module, ook ons eigen personeel heeft er veel van opgestoken. Het is echt een aanrader voor andere spelers in de spoorsector en daarbuiten; een open uitnodiging aan alle bedrijven die hier vanavond ook aanwezig zijn.’

Deelnemer Mustafa Kalo: ‘Toen ik 2,5 jaar geleden uit Syrië naar Nederland kwam zat ik nog vol energie. Als ik destijds dit traject had kunnen volgen had ik misschien wel nóg meer bereikt. Maar ik ben erg blij dat ik nu mee heb kunnen doen, het heeft mij echt een boost gegeven om die energie weer terug te vinden’.

Dit vind je misschien ook leuk...