Star Lodge Special podcast door Radio Einstein

Achter de schermen bij de noodopvang

Wat is er nodig om vluchtelingen op te vangen? Hoe stamp je een grootschalige noodopvang uit de grond? Waar moet je aan denken en welke locatie is geschikt? In de driedelige Star Lodge Special podcast geeft Radio Einstein een blik achter de schermen. Radio Einstein kreeg exclusief toegang tot het Utrechtse Star Lodge Hotels, dat sinds december dienst doet als tijdelijke noodopvang. Nu de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne snel toeneemt wordt de kwestie nog urgenter, want het gebrek aan ruimte en middelen is groot. Allerlei initiatieven worden opgezet om de mensen op te vangen. Hoe de noodopvang in Star Lodge Hotels tot stand kwam en hoe het er daar nu aan toe gaat is te horen in deze podcast special. Initiatiefnemers, buurtbewoners, vrijwilligers én natuurlijk bewoners zelf zijn aan het woord en geven inkijk in de wereld van de noodopvang.

Aflevering #1 De nood is hoog is nu te beluisteren via alle podcastkanalen. De komende weken komen aflevering #2 De wijk doet mee (17 maart) en aflevering #3 Leven in Star Lodge Noodopvang (24 maart) online.

Radio Einstein is een podcast met en over vluchtelingen en nieuwkomers. Kijk op www.radioeinstein.nl voor meer informatie. Radio Einstein is een initiatief van Stut Theater en onderdeel van Plan Einstein.

Dit vind je misschien ook leuk...