Python Superstars presenteren aan TenneT en Accenture.

Een groep statushouders met een achtergrond in of passie voor programmeren startte op 29 januari met de Python bootcamp bij TenneT. Deze module kwam tot stand in samenwerking met TenneT, Accenture en de Refugee Talent Hub. Wij organiseerden een gezamenlijk programma waarin zij leerden programmeren met Python. Al tijdens de trainingen werd duidelijk dat de motivatie en het talent in de groep hoog was. Ibrahim, deelnemer aan de training, verteld aan het eind van een training: ‘It’s a very valuable course for me, it would be great to work together with other participants to achieve even more with Python together’. Een mooi voorbeeld van hoe al een basis werd gelegd om samen meer te bereiken.

Een aantal van de deelnemers heeft dan ook samen een groep gevormd om aan hun eindproject te gaan werken. En wat een gave dingen werden er bedacht! Zij werden gekoppeld aan mentoren vanuit TenneT die hun vragen met enthousiasme beantwoorden. Ook toen de coronamaatregelen werden ingevoerd zijn zij  samen doorgegaan en hebben online hun meetings voortgezet. Op 22 april mochten we 14 ‘Python Superstars’ feliciteren met het behalen van hun certificaat na de online Award Ceremony ter afsluiting van het Python Bootcamp. Zij presenteerden online aan de jury van Accenture en TenneT hun eindprojecten, waar kritische vragen over werden gesteld. Zowel galgje, een rekenmachine als een bibliotheek applicatie kwamen voorbij. Een van de deelnemers had een actueel onderwerp gekozen en programmeerde een uitgebreide verwerking voor de corona-cijfers met visualisatie. Wij waren onder de indruk, evenals de jury. Reacties van de jury waren onder andere: ‘very motivated and professional group’, ‘this was very impressive’ en ‘amazing results’. Wil je de Python Superstars feliciteren of kennis maken met een ICT Talent? Stuur ons dan vooral een berichtje. De deelnemers vertelden dat zij heel trots waren op de resultaten, de manier van leren erg effectief vonden en een aantal dat zij het ontwerpen van een werkend spel heel gaaf vonden. 

We kijken ook enorm uit naar de Award Ceremony van Codemasters Heerlen, die volgende week op 6 mei plaatsvindt van 14:00 tot 17:00. Wil je online meekijken en de Python Superstars ontmoeten? Meld je dan aan via janpirot@newdutchconnections.nl en ontvang jouw link om uitgenodigd te worden.

Dit vind je misschien ook leuk...