Vinci Foundation NL sponsort nieuw project IT Academie

Vinci Foundation NL overhandigd op 22 februari 2019 een cheque aan New Dutch Connections voor een geheel nieuw project: de IT Academie. De IT Academie is opgezet wegens een te grote animo voor ICT modules door jonge vluchtelingen.

In de zomer van 2018 ontstond het idee voor een IT Academie door onze collega Jan en zijn vriend Rens. Binnen de ToekomstAcademies worden er veel modules georganiseerd in samenwerkingen met bedrijven. De ICT module is daar een van en blijft onverminderd van groot belang voor jonge vluchtelingen. Er heerst een grote behoefte aan ICT modules en daar wilde collega Jan graag iets mee doen.

Jan is werkzaam bij New Dutch Connections als projectmedewerker van de ToekomstAcademie in Utrecht. Samen met zijn vriend Rens, die werkzaam is bij Axians (ICT-onderdeel van Vinci Foundation NL), bedachten ze een concept om langdurig ICT modules te kunnen aanbieden. Na veel gesprekken met het Vinci Foundation werd het concept langzamerhand uitgewerkt tot een plan: de IT Academie. De sponsoring van het VINCI Foundation maakt het mogelijk om op meerdere plekken in Nederland ICT modules te kunnen aanbieden. Het bedrag wordt besteed voor de aanschaf van IT apparatuur en meubilair voor het opzetten van de IT Academie.

Bright Richards: ”De mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst. Ontmoet je criminelen in het nieuwe land dan is de kans dat je een crimineel wordt groot. Ontmoet je ICT’ers dan is de kans groter dat je ICT’er wordt. Dankzij de VINCI Foundation NL, de hulp van Axians medewerkers en de IT Academies kunnen veel jongeren een nieuwe kans krijgen in Nederland.”

Voor de IT Academies zijn we nog op zoek naar trainers die een aantal ICT trainingen willen verzorgen. Heb jij affiniteit met de doelgroep en heb jij een ICT achtergrond? Stuur dan jouw motivatie en cv naar janpirot@newdutchconnections.nl.

#IAMACONNECTOR

 

Dit vind je misschien ook leuk...