NDC werkt ook dit jaar weer samen met Hogeschool van Amsterdam

NDC werkt al jarenlang samen met Nederlandse onderwijsinstellingen. Zo ook met de Hogeschool van Amsterdam, in het bijzonder de opleiding ergotherapie. Ergotherapie houdt zich bezig met het zelfstandig laten functioneren van mensen en groepen in de maatschappij, bijvoorbeeld vluchtelingen.

De opleiding vindt het belangrijk dat studenten zich oriënteren binnen het sociale domein, bijvoorbeeld door stage te lopen of onderzoek te doen bij organisaties als NDC. Projectleider Jan Pirot weet als alumnus van de opleiding als geen ander hoe hij nu van betekenis kan zijn voor de participatie van vluchtelingen in Nederland. Hij vertelt daarover in dit filmpje.

Trots zijn we op de drie studenten Ergotherapie die afgelopen jaar in opdracht van NDC onderzoek deden. Hun scriptie “Arbeidsparticipatie van vluchtelingen in Nederland’ is zelfs genomineerd voor de scriptieprijs. Hulde voor de studenten en wijze lessen voor NDC!

Daarnaast gingen studenten Ergotherapie net als voorgaande jaren iedere maandagavond aan de slag met jonge nieuwkomers in Utrecht om samen te koken en andere activiteiten te ondernemen. Zij creëerden een veilige omgeving waarin de nieuwkomers stappen konden maken richting de toekomst. De studenten zelf deden zo hun praktijkervaring op. Helaas moest dit project in het tweede deel van het schooljaar worden stilgelegd vanwege corona.  

Ook dit collegejaar ontvangt NDC weer studenten. Zo is één student bezig met zijn afstudeerstage en binnenkort starten 8 leerlingen binnen een nieuw project, Future Citizens, waarbij zij nieuwkomers begeleiden die een droom hebben. De rol van de ergotherapeuten in opleiding is  om samen met hen te kijken welke stappen er gemaakt moeten worden om deze ‘droom’ werkelijkheid te maken. Uiteindelijk zal de ‘dromenjager’ zijn verhaal presenteren als onderdeel van een nieuwe NDC-theatervoorstelling.  

Dit vind je misschien ook leuk...