Locaties

New Dutch Connections start ToekomstAcademies voor (ex-)vluchtelingen door heel Nederland, waarbij zij gekoppeld worden aan bedrijven, coaches & maatjes.

Op dit moment zijn we actief in:

Utrecht
Emmen
Tilburg

Vanuit deze vestigingen organiseren we ook activiteiten in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Harderwijk. Onze locaties hangen af van onze samenwerkingspartners dus kunnen nog uitgebreid worden!

https://youtube.com/watch?v=yRxmMmo97Us%3Ffeature%3Doembed%26wmode%3Dopaque

Ondernemen in je Eigen Toekomst’ (OIET) is een empowermenttraject dat te volgen is aan één van de ToekomstAcademies van stichting New Dutch Connections (NDC). De modulemobiliseert mensen en bedrijven en creëert een community die de asielzoeker ondersteunt en empowert.

De training inspireert en motiveert (ex-)vluchtelingen om opnieuw in zichzelf te geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doet NDC door mensen en bedrijven te mobiliseren en een community te creëren die de asielzoekers ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst.

Doelstelling
De doelstelling van het traject is om bij te dragen aan het welbevinden en de (economische) zelfredzaamheid van de deelnemers door enerzijds hun netwerk te vergroten en anderzijds doelgericht te werken aan hun de toekomst.

Training
Tijdens het traject OIET gaan de deelnemers aan de slag met vragen als ‘wie ben ik?’ ’wat kan ik?’, ’wat wil ik worden?’ en ’wie kan ik inzetten voor mijn ontwikkeling? Daarnaast ontwikkelen de deelnemers vaardigheden zoals het schrijven van een toekomst- of carrièreplan en worden ze getraind in presentatie en interculturele communicatie. Ook maken ze kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen.

talentenmarkt-eerstehulp

Tijdens de Talentenmarkt in Utrecht laten de deelnemers zien waar ze goed in zijn en wat ze willen leren.

Netwerk
Gedurende het traject koppelt NDC de deelnemers aan vrijwilligers uit de Nederlandse maatschappij  in de vorm van een coach en maatje. Dit nieuwe netwerk ondersteunt de deelnemers in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het netwerk verruimt de blik op de wereld en vormt daarnaast een omgeving waarin de deelnemer zich niet presenteert als asielzoeker of vluchteling, maar als iemand die streeft naar economische zelfstandigheid.

Door de training creëert NDC een breed netwerk waarop de (ex-)vluchtelingen kunnen terugvallen: een idee gebaseerd op de Afrikaanse wijsheid ‘It takes a village to raise a child’: ieder mens heeft diverse anderen om zich heen nodig om te ontwikkelen. Rolmodellen, leeftijdsgenoten en anderen. Kortom: een persoonlijk netwerk. NDC creëert naast de wekelijkse groepstraining een netwerk voor de deelnemers om op voort te bouwen.

Effecten

  • de deelnemers laten ontdekken waar ze goed in zijn
  • de deelnemers hun talenten laten uitwerken zodat ze daarmee hun boterham kunnen verdienen
  • de deelnemers te leren hoe ze iets kunnen toevoegen aan de maatschappij
  • de deelnemers gepassioneerd in het leven te laten staan, ondanks hun pijnlijke verleden en onzekerheden
  • de deelnemers te leren de stempel asielzoeker en vluchteling af te werpen

NDC wil haar eigen werkwijze delen met iedereen die werkt met (ex-)vluchtelingen en geïnteresseerd is om samen met NDC een lokale gemeenschap te vormen die de (ex-)vluchtelingen sociaal en economisch zelfstandig maakt. Neem voor meer informatie contact op met info@newdutchconnections.nl.

Ben jij nieuw in Nederland en woonachtig op een AZC of andere locatie? Dan kun je gratis meedoen met onze leermodules! Schrijf je hier in of stuur een e-mail naar info@newdutchconnections.nl