ToekomstAcademie

New Dutch Connections start ToekomstAcademies voor jonge asielzoekers door heel Nederland, waarbij zij gekoppeld worden aan bedrijven, coaches & maatjes.

Op dit moment zijn we actief in:

Utrecht/ Amersfoort
Rotterdam/ Den Haag/ Katwijk
Emmen
Burgum/ Drachten
Arnhem
Tilburg

‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ (OIET) is een empowermenttraject dat te volgen is aan één van de ToekomstAcademies van stichting New Dutch Connections. De module mobiliseert mensen en bedrijven en creërt een community die de asielzoeker ondersteunt en empowert.

De training inspireert en motiveert jonge asielzoekers (15-30 jaar) om opnieuw in zichzelf te geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doet NDC door mensen en bedrijven te mobiliseren en een community te creëren die de asielzoekers ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst.

Doelstelling
De doelstelling van het traject is om bij te dragen aan het welbevinden en (economische) zelfredzaamheid van de jongeren door hun netwerk te vergroten en doelgericht te werken aan de toekomst van de deelnemers.

Training
Tijdens het traject OIET gaan de jongeren aan de slag met vragen als ‘wie ben ik?’ ’wat kan ik?’, ’wat wil ik worden?’ en ’wie kan ik inzetten voor mijn ontwikkeling? Daarnaast ontwikkelen de jongeren vaardigheden, zoals het schrijven van een toekomst- of carrièreplan en worden ze getraind in presentatie en interculturele communicatie. Ook maken ze kennis met verschillende bedrijven en beroepsgroepen.

talentenmarkt-eerstehulp

Tijdens de Talentenmarkt in Utrecht laten de jongeren zien waar ze goed in zijn en wat ze willen leren.

Netwerk
Gedurende het traject koppelt NDC de jongeren aan vrijwilligers uit de Nederlandse maatschappij  in de vorm van een coach en maatje. Dit nieuwe netwerk ondersteunt de jongeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het netwerk verruimt de blik op de wereld en is een omgeving waar de jongere zich niet presenteert als asielzoeker of vluchteling maar als iemand die streeft naar economische zelfstandigheid.

Door de training creëert NDC een breed netwerk waarop jongeren kunnen terugvallen: een idee gebaseerd op de Afrikaanse wijsheid ‘It takes a village to raise a child’: ieder mens heeft diverse anderen om zich heen nodig om te ontwikkelen. Rolmodellen, leeftijdsgenoten en anderen. Kortom: een persoonlijk netwerk. NDC creëert naast de wekelijkse groepstraining een netwerk voor de asielzoekersjongeren om op voort te bouwen.

Effecten

  • de jongeren laten ontdekken waar ze goed in zijn
  • de jongeren hun talenten laten uitwerken zodat ze daarmee hun boterham kunnen verdienen
  • de jongeren te leren hoe ze iets kunnen toevoegen aan de maatschappij
  • de jongeren gepassioneerd in het leven te laten staan, ondanks hun pijnlijke verleden en onzekerheden
  • de jongeren te leren de stempel asielzoeker en vluchteling af te werpen

NDC wil haar eigen werkwijze delen met iedereen die werkt met vluchtelingjongeren en geïnteresseerd is om samen met NDC een lokale gemeenschap te vormen die de jongeren sociaal en economisch zelfstandig maakt. Neem voor meer informatie contact op met info@newdutchconnections.nl.

Ben jij nieuw in Nederland en woonachtig op een AZC of andere locatie? Dan kun je gratis meedoen met onze leermodules! Schrijf je hier in of stuur een e-mail naar info@newdutchconnections.nl

Inschrijven ToekomstAcademie

Wil jij ons als vrijwilliger steunen? Kijk dan hier!

Doe mee met New Dutch Connections