Jaaroverzicht 2015 – Handboeken

HANDBOEK-ONDERNEMENHandboek Ondernemen in je Eigen Toekomst

Dit is het handboek voor Ondernemen in je Eigen Toekomst uit 2015. Het handboek (pdf) is bedoeld voor alle medewerkers van stichting New Dutch Connections (NDC) en de communitymaker (CM) in het bijzonder. De communitymaker vormt de spil tijdens het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’.

NDC wil haar eigen werkwijze delen met iedereen die werkt met vluchtelingjongeren en geïnteresseerd is om samen met NDC een lokale gemeenschap te vormen die de jongeren sociaal en economisch zelfstandig maakt.

In het eerste deel staat wat NDC doet, waarom en voor wie. Deel twee legt uit wat een duurzaam netwerk is en welke methoden worden gebruikt om een netwerk te bouwen en te onderhouden. Deel drie beschrijft de inhoud van het werk van een communitymaker. Deel vier legt het hoe en waarom uit van het verloop van het OIET-trajecten de verschillende rollen van de deelnemers. Deel vijf beschrijft de impact van het traject op de jongeren en de vrijwilligers. In deel zes komt de Toekomstacademie en de aansluiting op de arbeidsmarkt aan bod.

Lees hier het handboek Ondernemen in je Eigen Toekomst (PDF)

HANDBOEK-MAATJESIn dit ‘Maatjes Handboek’ is alle informatie te vinden die een maatje nodig hebt om de jongere zo goed mogelijk te begeleiden. Een belangrijk onderdeel zijn ook verhalen van jongeren die al eerder een aantal maanden maatje zijn geweest. Daarnaast kunnen nieuwe maatjes eens precies nalezen wat er van hen verwacht wordt.

Lees hier het handboek voor Maatjes (PDF)

HANDBOEK-AILMFHDit handboek beschrijft de prijswinnende methode ‘As I Left My Father’s House’ (AILMFH) ontwikkelt door stichting New Dutch Connections (NDC). Deze methode brengt door middel van kunst mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden samen.

Lees hier het handboek As I Left My Father’s House (pdf)