Gezocht: Business Controller (24-32 uur p/w)

New Dutch Connections (NDC) inspireert en motiveert jonge (ex-)asielzoekers en statushouders (15-30jaar) om opnieuw in zichzelf te geloven en betrekt anderen bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doen wij o.a. door het opzetten van ToekomstAcademies door het hele land: een plek voor vluchtelingen voor ontmoeting met de Nederlandse samenleving en persoonlijke en professionele ontwikkeling. Door vrijwilligers en bedrijven te mobiliseren die deze jongeren ondersteunen en empoweren, kunnen zij verder werken aan hun toekomst, om zo economisch zelfredzaam te worden. NDC  is een  groeiende stichting die afhankelijk is van verschillende soorten fondsen (zoals AMIF, Cultuur en Welzijn). NDC heeft een externe organisatie die direct contact heeft met de doelgroep en de stakeholders. Daarnaast een interne organisatie die communiceert met de financierders.

Functieomschrijving
Als Business Controller ben je de regisseur van de gehele organisatie:

 • Je zorgt dat de interne organisatie goed gestroomlijnd is en dat je kan reageren op de grilligheid van de externe organisatie. Je hebt een totaaloverzicht van de resultaatverplichtingen van de stichting, zowel kwalitatief als kwantitatief. Je vertaalt de ambities en targets van de stichting in financiën en personeel.
 • Je bewaakt het proces en resultaat middels de projectadministratie en urenverantwoording van alle betrokkenen binnen de organisatie. NDC werkt met Europese gelden, je bent de interne auditor en begeleid de medewerkers om hun taken uit te voeren volgens de richtlijnen van de Europese gelden. Indien nodig train en coach je de medewerkers om volgens deze richtlijnen te functioneren. Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en uitvoering van de projectadministratie en dit rapporteer je zowel aan de financierders als de bestuurders.
 • Je bent een drijvende kracht achter de verdere professionalisering van het bedrijf. Je draagt zorg voor het optimaliseren van efficiency, kostenbeheersing en marge, waaronder het optimaliseren van processen en het realiseren van de efficiënte inzet van mensen en middelen. Je bent een strategisch sparringspartner voor het management en samen brengen jullie het bedrijf een volgende groeifase in en door.
 • Je beheert de gehele planning & control-cyclus. Dit houdt in dat je zorg draagt voor het monitoren van de overeenstemming tussen de strategische doelstellingen en de inhoudelijke vertaling naar financiële meerjarenplannen (budgetten, forecasts en activiteitenplannen).
 • Je geeft leiding aan de administratie en HR afdeling. Je draagt samen met je team (1,6 fte) zorg voor een verdere inhoudelijke verbetering van de kwaliteit van managementinformatie. De reeds aanwezige financiële informatie zal verder moeten worden verrijkt tot bedrijfsbrede stuurinformatie. Je bent een dusdanig hands-on professional dat je eigenhandig ook operationele taken in het financiële werkveld op je kan nemen. Denk hierbij aan het opstellen van jaarrekeningen, het opzetten en vervaardigen van budgetten en managementinformatie, het optimaliseren van werkkapitaal en het cash-flow beheer en fiscaliteit. Daarnaast ben je gesprekspartner voor externe contacten als de accountant, banken en verzekeringsmaatschappijen.

Functie eisen

 • Met een sterke hands-on en operationele mentaliteit heb je als ideale kandidaat ruim 5-10 jaar gewerkt als financieel eindverantwoordelijke in een non-profit of fondsenwervende organisatie, waar je bewezen ervaring hebt opgedaan in het verbeteren van de algehele bedrijfsvoering door optimalisatie van de financiële functie.
 • Je hebt uitstekende analytische en conceptuele vaardigheden. Daarnaast heb je een goed gevoel voor menselijke verhoudingen en ben je in staat door alle lagen van de organisatie heen op vlotte, concrete en overtuigende wijze te communiceren en contacten te leggen.
 • Je houdt ervan om uitgedaagd te worden en uiteraard ben je kritisch, assertief en tactvol en heb je een uitstekend oog voor details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen. De organisatie staat nooit stil en is sterk innovatief; van jou wordt verwacht dat je deze innovatie en continue veranderende organisatie op creatieve wijze faciliteert en mee kan denken en bijdrage kan leveren aan hun innovatie en slagkracht in de markt.
 • Tevens zijn de termen stressbestendig, samenwerken, trots, flexibel en ‘goed zijn in wat we doen’ op deze organisatie van toepassing, jij moet hierin cultureel gezien goed passen.

Wie zoeken wij?

 • Hbo+ werk- en denkniveau
 • Minimaal 5 tot 10 jaar werkervaring
 • Kennis van het vakgebied financiën en van de financieel administratieve inrichting van organisaties.
 • Ervaring met  (Europese) subsidies (AMIF)
 • Gedegen kennis van Excel
 • Kennis van planning- en control principes
 • Mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Vaardigheid in het adviseren
 • Vaardigheid in het opstellen van (financiële) rapportages
 • Last but not least: je hebt affiniteit met onze doelgroep, de jonge (ex-) asielzoekers en statushouders, gelooft in hun kracht, denkt in kansen en acteert vanuit hun talenten!

Wat bieden wij?

 • Een veelzijdige en zelfstandige functie waarmee je een concrete bijdrage kunt leveren
 • Een inspirerende omgeving met gedreven collega’s die de jongeren ondersteunen op weg naar economische zelfstandigheid.
 • Flexibele werktijden en mogelijkheid tot thuis werken.
 • Salarisindicatie: maximaal € 3800,- bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring. Functie van 24 – 32 uur per week.

Interesse?
Laat ons voor 21 maart 2019 weten waarom je geïnteresseerd bent in deze  vacature en waarom je denkt dat jij hierin goede resultaten kunt boeken! Voor vragen kun je mailen met bright@newdutchconnections.nl , of je kunt je sollicitatie o.v.v. vacature businesscontroller direct e-mailen naar info@newdutchconnections.nl

Dit vind je misschien ook leuk...