Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Bright Side of Life in Drachten

19 april 2018 om 20:30 - 22:30

Daar waar het goed met je gaat, is je thuis’

Theatermaker Bright Richards (winnaar Gieskes- Strijbis Podiumprijs 2017) was een beroemd acteur in Liberia, maar moest twintig jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hierover maakte hij samen met schrijver en regisseur Ko van den Bosch The Bright Side of Life; een komische en confronterende vertelling met livemuziek van Oleg Fateev. De voorstelling is een coproductie van Theater Utrecht en New Dutch Connections.

Unieke theateravond: koop een kaart voor een vluchteling
Een avondje naar The Bright Side of Life is niet zomaar een avondje uit. Theaterbezoekers kunnen optioneel een extra kaart kopen voor een vluchteling of statushouder uit de regio, om hen te ontmoeten en mee in gesprek te gaan. Voorafgaand aan de voorstelling is er een speciale introductie met live act van en door vluchtelingen en de avond wordt afgesloten met een nagesprek dat voor iedereen toegankelijk is.

In iedere stad werkt New Dutch Connections samen met diverse partners om hen te betrekken bij de thematiek van de voorstelling. Deze partners geven het debat mede vorm en/of hebben kaarten gedoneerd aan nieuwkomers, zodat ook zij de avond bij kunnen wonen. Partner van deze voorstellingsavond is de ToekomstAcademie Drachten/ Burgum.

Over Bright Richards
Bright Richards volgde de toneelschool in Arnhem, speelde voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Father’s House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers en hen middels het opzetten van ToekomstAcademies door het hele land koppelt aan een professioneel en sociaal netwerk. De komst van meer dan zestigduizend vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Klik hier voor de speellijst en koop je kaarten nú via Theater Utrecht. 

Gegevens

Datum:
19 april 2018
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.theaterutrecht.nl/voorstellingen/bright-side-life/tijden-en-kaartjes

Organisatoren

De Lawei
New Dutch Connections

Locatie

De Lawei
Laweiplein 1
Drachten, Friesland 9203KL Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0512 335 000
Bekijk de site van Locatie