Bright Richards genomineerd voor grootste Nederlandse podiumprijs!

Bright Richards, co-founder en artistiek leider van New Dutch Connections is genomineerd voor de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. De adviescommissie, bestaande uit Anoek Nuyens (theatermaker), Paul Knieriem (de Toneelmakerij), Tanja Mlaker (Cultuur Eindhoven) en Jan Zoet (Academie voor Theater en Dans), maakten gisteravond de vijf genomineerde kandidaten voor 2017 bekend in De Balie in Amsterdam. Andere genomineerden zijn Lloyd Marengo, Lizzy Timmers, Niek Traa en Merlijn Twaalfhoven. De nieuwe Gieskes-Strijbis Podiumprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee makers die bijdragen aan de kwaliteit en de diversiteit van de podiumkunsten in Nederland. De winnaars worden op 9 oktober bekend gemaakt.

Tino Wallaart, directeur van het Gieskes-Strijbis Fonds: “De genomineerden voor de nieuwe Gieskes-Strijbis Podiumprijs zijn geëngageerde makers die grenzen durven verleggen. Doorzetters die niet bang zijn om het gebaande pad te verlaten.”

Over de prijs
Het Gieskes-Strijbis Fonds is een particulier goede-doelenfonds dat streeft naar maatschappelijke vooruitgang. Het fonds wil vrij denken en verbeelden stimuleren. Om makers te ondersteunen heeft het fonds een prijs in het leven geroepen: De Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Makers van theater, muziektheater, muziek, compositie of dans komen in aanmerking voor de prijs. Van de kandidaten wordt verwacht dat ze een duidelijke visie hebben op het bereiken van nieuw publiek, het behandelen van nieuwe thematiek en het ontwikkelen van nieuw repertoire. De twee winnaars van de prijs ontvangen ieder 60.000 euro om twee jaar voluit aan de verwezenlijking van hun eigen visie te werken. De prijs is niet rechtstreeks gekoppeld aan een specifieke voorstelling of project.

copyright beeld: Jan Boeve

Misschien vindt u dit ook leuk: