Blog Layla – Samen eten 3

Inloopavond Oog in Al - 11 juni 2018
Door: Layla Nakhli

Het is weer maandag en net als de afgelopen twee weken ga ik vandaag weer naar Park Oog in Al. Dit keer niet alleen om te helpen met de voorbereidingen en het eten zelf, maar ook om te kijken bij de activiteit daarna. Elke week na het gezamenlijk eten gaan de studenten en de jongeren een activiteit doen. Deze kan gericht zijn op de Nederlandse taal, maar ook gewoon een spelletje voor de ontspanning zijn.

Deze week ging Hamed voor ons koken: Ghormesabzi en Qabli. Hamed legde uit dat hij het dit keer met kip ging maken, omdat het te lang duurt om lamsvlees te maken. Ghormesabzi bestaat uit verschillende soorten ingrediënten, zoals dille, peterselie en spinazie in combinatie met kip en rode bonen. Daarbij aten we Qabli. dat bestaat uit basmatirijst met wortel, rozijnen, rode bonen en soms ook vlees. Wij aten het dit keer met kip. Hamed had vooral de leiding omdat hij het recept op zijn duimpje kent, samen met de rest van de studenten en een aantal jongeren hielpen we met de voorbereidingen.

Aan het eind van de avond deden we met de mensen die er nog waren een spel. “Zoe” heette het. Eigenlijk is het een soort tikkertje, alleen dan net een beetje anders. De groep werd namelijk in twee groepen verdeeld waartussen een denkbeeldige lijn was getekend. Om de beurt moest er iemand van het ene team naar het andere team rennen of lopen om iemand af te tikken. Tegelijkertijd moest je zo lang mogelijk “zoe” zeggen. Als je adem op was moest je zo snel mogelijk weer terugrennen anders mocht de tegenpartij jou aftikken. Iedereen deed enthousiast mee en daarom was het ook een groot lach festijn met z’n allen!

Wil je ook een keertje mee-eten op de maandagavond? Kom dan langs in Park Oog in Al 1, iedere maandag vanaf 17:30 uur ben je welkom!

 

Dit vind je misschien ook leuk...