Blog Layla – Samen eten 1

Inloopavond Oog in Al – 28 mei 2018  
Door: Layla Nakhli

Het is maandagmiddag 15:30 en ik vertrek van het hoofdkantoor van NDC richting Park Oog in Al. In het pand, een oud theehuis,  zitten allemaal verschillende bedrijven en organisaties die zich betrokken voelen met de maatschappij, de wijk en de stad. Zo ook de ToekomstAcademie Utrecht: elke maandag komen namelijk een aantal studenten van de opleiding “Ergotherapie” en de jongeren van NDC bij elkaar. Een drukke maar gezellige boel dus!

De jongeren komen vrijwillig naar Park Oog in Al om voor ongeveer 70 man gezellig samen met de studenten te gaan koken. Sommigen komen uit school en andere komen vanaf 14:00 uur al om ook mee te helpen met de boodschappen. De eerste keer dat ik naar Park Oog in Al ging ben ik bij de voorbereidingen van het diner geweest. Er werden wraps gemaakt. Tijdens de voorbereidingen en het bereiden van de wraps sprak ik Thomas, een student van de opleiding Ergotherapie. Hij vertelde dat hij vanuit school een eigen project gestart is, met en voor de jongeren van NDC. Als ergotherapeut-to- be richt je je namelijk op een groep of individu die de focus heeft weer mee te doen in de maatschappij. Voor de jonge vluchtelingen betekent dit activiteiten als samen boodschappen doen, koken en activiteiten gericht op de Nederlandse taal.  

Annan, een van de vluchtelingen die ook elke maandag komt, hielp enthousiast mee. Hij wilde zoveel mogelijk zelf doen en gaf aanwijzingen aan de rest terwijl hij bezig was met het snijden van de sla. Zelfs toen hij buiten een sigaretje stond te roken kwam hij meekijken door het raam en probeerde door allerlei handgebaren duidelijk te maken hoe de meloen gesneden moest worden. Je kunt wel zeggen dat ‘ie een passie voor koken heeft…

Naar mate de avond vorderde kwamen er steeds meer jongeren naar het landhuis. Volgende week vertel ik meer over het samen eten op maandag!

Dit vind je misschien ook leuk...