Jaaroverzicht 2015 – Activiteiten

De meest opvallende activiteiten in 2015 van NDC in chronologische volgorde.
talentenmarkt

29 januari 2015
Grote en kleine successen

In Burgum, Amersfoort en Utrecht volgen jongeren het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. En wat een vooruitgang is er de afgelopen weken geboekt! Eén van de jonge moeders uit het traject in Amersfoort heeft te horen heeft gekregen dat zij, ondanks dat zij nu meerderjarig is, haar mbo-1 opleiding Verzorging mag voortzetten. Heel goed nieuws, zeker gezien zij na haar studie het liefst aan de slag wil als vroedvrouw. Lees verder.

activiteiten-leerhotel25 maart 2015
Leerzaam bezoek aan het Leerhotel

Projectmedewerker Erik Busstra noemt het Leerhotel de ‘koploper in het Nederlandse hospitality onderwijs’. Hij bezoekt samen met twee maatjes en vijf jongeren uit het azc Amersfoort het hotel dat is gevestigd in een voormalig klooster. Het Leerhotel is onderdeel van MBO Amersfoort. Lees verder.


Toekomstdromen filmen31 maart 2015
‘Deze jongeren hebben hun droom in film gegoten.

‘Welkom, wat leuk dat u bent gekomen voor de presentatie van onze toekomstdromen!’ – twee van de deelneemsters van het traject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ uit Burgum staan stralend bij de deur. Zestien jongeren en negen maatjes zijn al in de ochtend begonnen met koken. Van oer-Hollandse erwtensoep tot baklava; alles is uit de kast gehaald om de bezoekers welkom te heten. Lees verder.

Diner van de Toekomst7 april 2015
Het Diner van de Toekomst

“Alles begint met liefde”. Zo begint Bright O. Richards zijn openingsspeech voor het empowermenttraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. Gedurende vier maanden hebben de jongeren in Amersfoort trainingen gevolgd en zijn ze gekoppeld aan een maatje en coach. Lees verder

Gereedschap9 april 2015
Klusdag op het wijkcentrum de Witte Vlinder

De intervisies en matchingbijeenkomsten zijn grote successen geweest op het wijkcentrum De Witte Vlinder. Om deze successen te vieren en als bedankje zijn coaches, maatjes, jongeren en vrijwilligers op zaterdag 11 april de hele dag gaan klussen op de Witte Vlinder. Lees verder.

Meet & Greet Landgoed Beukenrode16 april 2015
Meet & Greet op Landgoed Beukenrode

Op het prachtige Landgoed Beukenrode in Doorn vond de ‘Meet & Greet’ plaats. Bedrijven, instellingen en ondernemers werden uitgenodigd in het Jachthuis om kennis te maken met jongeren uit het azc in Overberg en hun dromen. Lees verder.

 

Ikram-sakar20 april 2015
Een eerste kennismaking

Tijdens intervisiebijeenkomsten, matchingsdiners en andere activiteiten wordt dikwijls aan vrijwilligers gevraagd om een verslag te schrijven. Lees hier het mooie sfeerbeeld dat Ikram Sakar neerzet in haar verslag over de matchingsbijeenkomst in Deventer. Lees verder.

Vrijheidsfestival-Wageningen6 mei 2015
Speech Bright O. Richards Vrijheidsfestival Wageningen 2015

Bright O. Richards, artistiek leider van New Dutch Connections, sprak op het Vrijheidsfestival in Wageningen een grote groep Canadese en Nederlandse studenten toe. Lees hier zijn inspirerende speech.

Foto: Bart-Homburg

Foto: Bart-Homburg

3 juni 2015
Spetterend Toekomstdiner in de Janskerk

Op deze avond staan de uitgeprocedeerde jongeren uit Utrecht in het middelpunt. Zij hebben vier maanden deelgenomen aan het leertraject ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’. De jongeren werken met behulp van hun coaches en maatjes samen om hun talenten en toekomstdromen waar te maken. Ook leveren verschillende bedrijven, instellingen en kleine zelfstandigen een bijdrage aan de ontwikkeling van deze jongeren. Lees verder.

Feestelijke-afsluiting-drachten4 juni 2015
Feestelijke afsluiters: Toekomstdiners in Drachten, Overberg & Deventer

In Drachten, Overberg en Deventer lopen de empowermenttrajecten ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ tegen het einde. De afgelopen maanden zijn zij geholpen door talloze vrijwilligers, zzp’ers, gastdocenten en anderen die zich hebben ingezet, om hun talenten te (her)ontdekken en te ontwikkelen. De jongeren presenteren hun talenten en toekomstdromen graag aan u! Lees verder.

27 juni
Reportage Deventer RTV:  ‘Ondernemen in je Eigen Toekomst’ van start in Deventer.

9-benefiet1-128x1208 december 2015
Benefietavond Vluchtelingenwerk en NDC

Nog geen plannen voor vrijdagavond 11 december? Kom naar de benefietavond voor VluchtelingenWerk en New Dutch Connections in de ACU in Utrecht! Lees verder.